Salme

Jesus min drot

 1. Jesus, min drot,
  klippe og slot,
  som ikke fjenden kan tage,
  helt fra min dåb
  var du mit håb,
  hørte mit råb,
  hører det nætter og dage.
 2. Rigdom og gunst,
  ved jeg, er dunst,
  skifter, som skyerne driver.
  Én ting kun her
  har evigt værd:
  Du er mig nær!
  Du er i alt det, du giver!
 3. Du er i kram,
  glæde og skam,
  ansvar og tårekanaler.
  I dine spor
  dækkes dit bord,
  synges ”vi tror”,
  lyttes, når kvinderne taler.
 4. Altid til dig
  støtter jeg mig,
  utro og bange desværre.
  Skænk mig dit mod
  i kød og blod,
  sig: 'Vær så god!'
  Jesus, min Gud og min Herre!
 5. Jesus i råd,
  Jesus i dåd,
  Jesus, min hjælper i nøden!
  Hyrde og drot,
  grundfjeld og slot,
  du gør alt godt!
  Du er mit liv selv i døden!

Hallgrimur Petursson 1656-60
C.J.Brandt 1854-85
Hans Anker Jørgensen 2010-2012
Melodi: Som DDS 60

Oprindelig islandsk salme af Hallgrímur Pétursson, der omkring 1658 skrev sit fornavn ind som første bogstav i salmens 10 vers. På dansk med 10 vers ved C. J. Brandt 1854. Forkortet af Brandt i 1885 til de 4 vers i salmebogen.
Allerede i 1935 fravalgte de grundtvigske valgmenigheder i deres salmebog verset med ”Balsam fuldgod/ blev mig dit blod”. Jeg har fastholdt sagen, synd og tilgivelse, men har omskrevet og kombineret med stof fra den oprindelige salme og fra Hallgrimurs og vores fælles liv.