Hans Anker

Hans Anker Jørgensen blev født 1945 i Kongens Tisted præstegård i Himmerland, voksede op i Vallekilde, er student fra Stenhus i Holbæk, cand. theol. fra København 1974 - med speciale om ”Guds rige og historien i nyere protestantisk teologi”.

Hans Anker tjente sine første penge som landbrugsmedhjælper, postbud og varevognschauffør; har arbejdet som gymnasie- og seminarielærer – og på Kofoeds Skole, er far til fire, har været præst for dejlige, kirkekritiske københavnere i knap 30 år - bl.a. i Tingbjerg, på Islands Brygge og på Københavns Universitet på Amager.

Hans Anker udgav sine første salmer i 1986, har seks salmer i Den Danske Salmebog, og har senest udgivet bogen 'Du skal se dit land fra Vejrhøj før du dør'. Nogle af hans salmer er oversat til svensk, norsk, tysk, færøsk, islandsk og engelsk.

I dag er Hans Anker tekstforfatter og foredragsholder og bor i boligfællesskab i barndomslandet Odsherred.

Udgivelser

Salmer i Den Danske Salmebog

nr. 68, 197, 249, 260, 369 og 658.

Salmer i Højskolesangbogen

'Se hvilket menneske', 'Du satte dig selv i de nederstes sted' og 'Du, som gir os liv og gør os glade'.

'Du skal se dit land fra Vejrhøj, før du dør', 2015

'Du skal se dit land fra Vejrhøj, før du dør - sentimentale viser, salmer, digte og tanker 70 år efter Auschwitz, befrielsen og Hiroshima' udgivet på Unitas forlag i 2015.

Klik her for at læse et uddrag af bogen (eller købe den) på forlagets hjemmeside.

'Du siger det med blomster', 2013

'Du siger det med blomster - Jazz- og popsalmer' skrevet sammen med komponist og organist Caroline Borello Lerche, udgivet på Unitas forlag i 2013.

'Frømandens kys', 2006

'Frømandens kys – gudelige viser og socialdemokratiske salmer', udgivet på Unitas forlag i 2006

'Kærlighedens Søn', 1999

'Kærlighedens Søn' - salmer og sange til 2000-årsfesten med melodier af Merete Wendler' udgivet af Det Økumeniske Center i 1999.

'Til fælles sang', 1986

'Til fælles sang – 38 salmer for store og små mennesker', udgivet af Det Økumeniske Center i 1986